Someday EO (Employee onboarding)

Ansetter du folk? Da vet du hva det innebærer. Veldig få arbeidsgivere føler at prosessen er enkel og smertefri. De flinke hodene er der ute, og når man først har fått signert dem, så vil man ta vare på dem. Men innfasingen koster tid og krefter.

Skolering innen bedriftskultur, dypdykk i forretningsområder, hvem er hvem i bedriften, og så videre. Og enkelte ganger slutter en flink nyansatt før Workplace-kontoen er aktivert. Hva gikk galt? Ja, man kan lure. Eller man kan gi den nyansatte tilgang til en effektiv og til tider leken digital tjeneste vi kaller Someday EO.

Illustrasjon

Hvordan fungerer det?

1.

Ta vare på den nyansatte allerede fra når de signerer kontrakten

2.

Bruk mikrolæring satt i system og lær

3.

Someday hjelper lederen til å huske HR-prosesser

Møterom med mennesker. En gestikulerer med armene.

Hva vi kan hjelpe med

Verken den nyansatte eller lederen ønsker en lang innfasingsperiode. Den nyansatte bør føle seg hjemme så raskt som mulig, få effektiv og god forståelse av bedriftskulturen, bli kjent med sine nye medarbeideres kvalifikasjoner og, i sin oppstartsfase, involveres i relevante prosjekter så tidlig som mulig. For det er først da at følelsen av å være viktig for en arbeidsplass kommer!

Prosessen

Det hele starter den dagen en nyansatt signerer kontrakten, og avsluttes 6-9 måneder etter første arbeidsdag. Når kontrakten er signert får den nyansatte tilsendt brukernavn og passord til Someday EO. I perioden frem til den nyansatte har sin første arbeidsdag, inviterer appen til å bli bedre kjent med bedriften via tilsendte presseklipp/content, velkommen-videoer, quiz og fun facts, m.m.. Innimellom får den nyansatte rasjonell informasjon som hvor og hvordan bestille utstyr, informasjon om hvordan første arbeidsdagen/uken vil være, presentasjon av de nærmeste medarbeiderne osv.

Lederen til den nyansatte kan legge inn påminnelser og lage huskelister. Slik blir den nyansattes første dag på kontoret noe mer enn oppsett av PCen og fikling med kalenderfunksjoner. Det digitale innholdet i tjenesten har en høy nytte- og underholdningsverdi, og tjenesten skreddersys til den enkelte bedrift eller organisasjon.

Tre personer på jobb

Vil du ha opplyste, informerte og produktive nyansatte? Send oss en mail eller foreslå et møtetidspunkt nedenfor

La oss ta en prat

Legg igjen epost og forslag til møtetidspunkt så bekrefter vi så fort som mulig

A woman and a man talking in a office